Bergers beginnen met leegpompen Hoegh Osaka

734

WIGHT – Het weer bij het gestrande autoschip Hoegh Osaka is zover verbeterd dat helikopters bergers met pompen aan boord kunnen brengen om het water uit het schip te pompen. Ook gaan duikers de romp inspecteren.

Bergers beginnen met leegpompen van Hoegh OsakaEerder verhinderde de harde wind nog het bergen van het autoschip. Het Britse Maritime and Coastguard Agency (MCA) waarschuwt nu dat de berging waarschijnlijk woensdag moet worden stilgelegd vanwege slecht weer. De wind bereikt haar hoogtepunt dan tussen 18 uur woensdagavond en zes uur donderdagochtend. De bergers zijn er echter van overtuigd dat ze ook met het verwachte slechte weer het schip goed op de plek kunnen houden.

Slagzij

De loods en de kapitein zetten de Höegh Osaka (180 meter) vorige week op de Bramble Bank in de Solent aan de grond toen bij het verlaten van de haven van Southampton bleek dat het schip lichte slagzij maakte. De 25 bemanningsleden en de loods werden vervolgens van het schip gehaald. Twee bemanningsleden raakten lichtgewond. Het schip kwam met hoog tij vanzelf weer los. (Bron: MCA)

Lees ook:
Harde wind verhindert berging autoschip Hoegh Osaka (+ video)
Höegh Osaka drijft weer (video)
Kapitein en loods zetten Höegh Osaka bewust op zandbank
Svitzer bergt Höegh Osaka

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief