Benelux-parlement bekijkt overlast Belgische tolheffing

884

CHAAM Bewoners in de Nederlandse grensstreek klagen over de verkeersoverlast door vrachtwagens die de Vlaamse tolheffing willen vermijden. De truckers rijden sinds de invoering van de tolheffing onder meer over de N639 die door de kern van Chaam loopt.

chaa,mOm de klachten in kaart te brengen, brengt een delegatie van het Benelux-parlement vandaag een bezoek aan Chaam. dat zich hierover ter plaatse informeert op vrijdag 24 juni 2016. Op het programma staan ontmoetingen met de gemeentebesturen en omwonenden in de dorpskernen van Chaam en Baarle-Nassau/Hertog en bezoeken aan de overlastlocaties.

Benelux-parlement
Het Benelux-parlement verschaft de regeringen van de drie Benelux-landen adviezen op het gebied van grensoverschrijdende samenwerking. Het parlement is daarnaast een proeftuin voor Europese samenwerking. De plenumvergaderingen van 2015 en 2016 vinden plaats in de Belgische Senaat. Het parlement telt 49 leden: 21 Nederlanders, 21 Belgen en 7 Luxemburgers. De huidige voorzitster van het Benelux-parlement is Maya Detiège (sp.a).
De delegatie van het Benelux-parlement bestaat uit Patricia Cruetz (Duitstalige christen-democrate), Maya Detiege (sp.a), Wouter de Vriendt (Groen), Ward Kennes (CD&V), Anne Mulder (VVD), Yoleen van Camp (N-VA), Jef van den Bergh(CD&V), Alexander van Hattem (PVV), Martijn van Helvert (CDA), Anouchka van Miltenburg (VVD) en Sabine Vermeulen (N-VA).