Russische machinist (41) overlijdt aan boord van ms Lady Irina

919

De Russische machinist van het ms Lady Irina (88 meter lang en 14,40 meter breed) van de Nederlandse scheepvaartonderneming Wijnne Barends is zondag 13 juli aan boord overleden. Dat bevestigt Wijnne Barends. De Onderzoeksraad voor Veiligheid is inmiddels in Denemarken voor onderzoek.

Bemanningslid Lady Irina overlijdt aan boordHet schip, met aan boord acht bemanningsleden, was onderweg naar Kolding in Denemarken met een lading houtpellets. Zondagavond 13 juli is zij de noodhaven van het Deense Fredericia aangelopen. Hier voorafgaand zijn hulpdiensten geïnformeerd die ter plaatse op de kade waren toen het schip arriveerde.

Tragisch ongeval

CFO Erik Baar van Wijnne Barends is hangende het onderzoek van de Onderzoeksraad, IL&T, het Team Maritieme Politie en de Deense autoriteiten erg terughoudend in het doen van mededelingen inzake het ongeval. ‘Maar we kunnen wel melden dat het slachtoffer van het tragische ongeval een 41-jarige Russische machinist betreft, die al meer dan vier jaar bij Wijnne Barends vaart.’

Betreden besloten ruimte

Na de aanloop in Fredericia hebben de lokale autoriteiten onderzoeken uitgevoerd. ‘Tevens zijn de genoemde Nederlandse autoriteiten geïnformeerd. Het vermoeden bestaat dat er sprake is van het betreden van een besloten ruimte zonder hiervoor de vereiste en gebruikelijke veiligheids- en voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.’ (Bron: Onderzoeksraad/Foto: Wijnne Barends)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief