Belgische recreatieschipper slaat op Oude Maasje overboord en overlijdt

563

Een echtpaar uit Oostmalle is zondagmiddag 19 oktober tijdens een boottochtje over het Oude Maasje bij Waspik overboord geslagen. De 54-jarige vrouw was met hulp van omstanders snel aan de kant. Haar 57-jarige echtgenoot werd ondanks een intensieve zoekactie zondag niet gevonden. Vanmorgen werd de zoekactie voortgezet. Vanmiddag werd een stoffelijk overschot in het water aangetroffen en geborgen.

Politie haalt Filipijnse matrozen van binnenvaartschepenHet Belgische koppel vaarde rond 13.00 uur met hun boot vanuit de haven over het Oude Maasje in de richting van de Biesbosch. De man stond achter het stuur en de vrouw voorop. Vermoedelijk is de wind onder de rubberboot geslagen, waardoor de man waarschijnlijk wilde corrigeren. De boot is kennelijk met een harde klap op het water terug gekomen waarna beiden overboord sloegen. Hun boot is hierna gaan cirkelen. De politie houdt er rekening mee dat de mannelijk opvarende daarbij geraakt is door een schroef.

Zoekactie

Omstanders hebben de vrouw uit het water kunnen halen, de man kwam echter niet meer boven. De brandweer kwam met duikers om te zoeken naar het slachtoffer. Ook een boot van Rijkswaterstaat kwam met sonarapparatuur ter plaatse. De politieheli zocht mee door warmtebeelden te maken. De sluizen werden dichtgezet om het vaarverkeer stil te zetten. Diverse eigenaren van boten hebben meegezocht. Een echtpaar uit Drunen stelde belangeloos hun boot ter beschikking van de hulpverleners. De drenkeling werd echter niet gevonden.

Vandaag werd de zoekactie voortgezet. Er werden daarbij een boot van de Landelijke Eenheid van de politie, een boot van Rijkswaterstaat en duikers van de brandweer ingezet. Vanmiddag werd in het water een stoffelijk overschot aangetroffen. Het lichaam is geborgen en wordt overgebracht naar een mortuarium, alwaar de identiteit nog officieel vastgesteld moet worden. (Bron: Politie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief