Belgische kilometerheffing dreigt een lappendeken te worden

375

BRUSSEL – De Belgische kilometerheffing dreigt een lappendeken te worden. Verladersorganisatie OTM (Organisatie van Traffic Managers) pleit daarom voor een eenheidstarief voor het Brusselse Gewest, Wallonië en Vlaanderen. Volgens OTM is het de vraag of de drie Gewesten hetzelfde kilometertarief gaan handhaven.

België verdubbelt boete voor ontbreken van vervoersvergunningVolgens OTM besloot Brussel om het tarief zodanig te maken dat het gebruik van gemeente- en gewestwegen ontraden wordt. Gewestwegen krijgen een dubbel tarief en gemeentewegen een driedubbel. Niet bekend is of daar ook nog spitsheffingen bovenop komen.

Zware dobber

Zwaardere vrachtwagens (meer dan 32 ton maximum toegelaten gewicht) zouden dan ook een bijkomende heffing gaan betalen. ‘De distributie zou dus nog wel eens duur betaald kunnen worden wanneer de verwachte € 0,12 per kilometer realiteit wordt. Wanneer Vlaanderen het Brusselse scenario zou volgen kunnen de verladers hun borst nat maken. Economisch gezien kan dat een zware dobber worden met mogelijk niet gewilde gevolgen.’ (Bron: OTM)

Meer over de Belgische kilometerheffing:
TLN niet blij met voorgenomen Belgische kilometerheffing
Belgische transport en logistiek furieus over kilometerheffing
‘Belgische kilometerheffing vrachtwagens helpt niets’

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief