Belgische Kempen wil zwaar vervoer uit dorpskernen weren

468

Vijftien gemeenten uit de Belgische Noorderkempen willen het zwaar vervoer weren uit de dorpskernen. Het plan omvat een pakket maatregelen.

Met het mobiliteitsplan willen de gemeenten Arendonk, Baarle-Hertog, Beerse, Brecht, Hoogstraten, Lille, Malle, Merksplas, Oud-Turnhout, Ravels, Rijkevorsel, Belgische Kempen willen zwaar vervoer uit dorpskernen werenTurnhout, Vosselaar, Zandhoven en Zoersel het doorgaande verkeer via de E34 en E19 laten rijden. Verder komt er een netwerk waarbij de N14 Zoersel/Hoogstraten wordt opgewaardeerd, wordt het lokale overslagcentrum van Beerse beter ontsloten, overweegt men een bi-modale ontsluiting van Turnhout Veedijk en krijgt het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten een gemengde bestemming (industrieel/reacreatief). Het plan wordt in verschillende fasen gerealiseerd.

Geen lange baan
De Kamer van Koophandel Kempen (Voka) roept de vijftien gemeenten op werk te maken van het mobiliteitsplan. ‘De realisatie van het plan mag zeker niet op de lange baan worden geschoven’, zeggen Koen Van den Brande en Guy Martens, de voorzitters van Voka Kempen Midden en Noord. ‘Als ondernemers vinden we het absoluut noodzakelijk dat de gemeenten van start gaan met de realisatie in 2014.’ (Bron: Voka)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter