Vijftig zeeschepen wachtende voor de haven van Antwerpen

794

ANTWERPEN – De stakingen in België treffen de scheepvaart behoorlijk. Omstreeks elf uur maandagochtend lagen vijftig zeeschepen voor of in de haven van Antwerpen te wachten, zowel om de haven binnen als buiten te varen. Een woordvoerder van de haven meldt dat de kans klein is dat de schepen voor 20.00 uur vanavond bewegingen kunnen maken.

Belgische havens ondervinden overlast door stakingenDe haven van Zeebrugge werd eerder deze dag ook getroffen door stakingen, maar dat is inmiddels voorbij. De Belgische vakbonden kondigden de stakingen aan vanwege het  onlangs afgesloten regeerakkoord en de daarmee gepaard gaande bezuinigingen. Voor maandag hadden de vakbonden acties aangekondigd in de provincies Antwerpen en Limburg en in Henegouwen in Wallonië.

De overlast voor Antwerpen begon eigenlijk zondagavond al. De stakende havenarbeiders hebben in de haven vier plaatsen ingericht waarmee ze de haven lam willen leggen. Sleepboten en loodsen konden daardoor zondagavond al niet meer de zeeschepen bereiken.

Inmiddels varen in de havens van Gent en Zeebrugge ook geen schepen meer uit. Chemieconcern BASF meldt op haar website dat de toegang tot het terrein is geblokkeerd. (Foto: Sarah Smit via Twitter)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief