Belgische Blue Line Logistics laat tweede Zulu palletschip te water

1091

BEVEREN-KALLO – De Belgische reder Blue Line Logistics heeft deze week de tweede  Pallet Shuttle Barge (PSB) te water gelaten. De Zulu 2 moet in april in de vaart komen. Het schip gaat pallets en big bags in de Benelux en Noord-Frankrijk vervoeren.

Belgische Blue Lin Logistics laat tweede Zulu te waterBlue Line Logisticss liet vorig jaar juni de eerste PSB te water op de Nieuwe Scheldewerven in Rupelmonde, dat was de Zulu 1. Uiteindelijk hoopt de rederij dertig tot veertig van deze catamarans te laten bouwen voor de vaart op de Benelux en het noorden van Frankrijk.

Teveel beperkingen

Antoon van Coillie van Blue Line Logistics kwam op het idee voor de PSB toen hij in de Kennedytunnel stond en de vele vrachtwagens zag staan. Volgens de reder kan de binnenvaart een antwoord zijn op de files op plaatsen waar de binnenvaart kan komen. ‘Maar de traditionele binnenvaartschepen kennen teveel beperkingen. Daarom hebben we de Pallet Shuttle Barge ontworpen. Het is een catamaran voor het vervoer van goederen op pallets of in big bags. Het laadt alles op dek, en heeft  een eigen kraan voor het laden en het lossen. De PSB is 50 meter lang en 6,6 meter breed en heeft een maximale diepgang van 2,2 meter. De catamaran kan 300 ton of 198 europallets op één laag meenemen. Voor het varen is maar één bemanningslid nodig. Zo kunnen we, mits een goede aflossing is geregeld, 24 uur per dag varen.’ (Bron: Blue Line Logistics)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief