Belgisch palletschip Zulu 01 maakt succesvolle proefvaart

1758

Belgisch palletschip maakt succesvolle proefvaartDe proefvaart met het nieuwe type palletschip van de Belgische reder Blue Line Logistics is deze week succesvol verlopen. Vrijdag begint de Zulu 01 aan haar maidenreis. De Zulu 01 is de eerste Pallet Shuttle Barge (PSB) in een mogelijke serie van dertig tot veertig. Het schip gaat pallets en big bags in de Benelux en Noord-Frankrijk vervoeren.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbriefVolgens Antoon van Coillie van Blue Line Logistics kan de binnenvaart een antwoord zijn op de files op plaatsen waar de binnenvaart kan komen. ‘Maar de traditionele binnenvaartschepen kennen teveel beperkingen. Daarom hebben we de Pallet Shuttle Barge ontworpen. Het is een catamaran voor het vervoer van goederen op pallets of in big bags. Het laadt alles op dek, en heeft  een eigen kraan voor het laden en het lossen. De PSB is 50 meter lang en 6,6 meter breed en heeft een maximale diepgang van 2,2 meter. De catamaran kan 300 ton of 198 europallets op één laag meenemen. Voor het varen is maar één bemanningslid nodig. Zo kunnen we, mits een goede aflossing is geregeld, 24 uur per dag varen.’

Dertig tot veertig PSB’s

Blue Line Logistics laat voorlopig twee PSB’s op de Nieuwe Scheldewerven in Rupelmonde bouwen, de Zulu 01 en 02. Van Coillie hoopt op den duur dertig tot veertig van deze catamarans te laten bouwen voor de vaart op de Benelux en het noorden van Frankrijk. (Bron: Blue Line Logistics)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief