Begin verbreding N35 in 2019

624

DEN HAAG – Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en milieu) heeft het voorkeursalternatief voor de opwaardering van de N35 tussen Nijverdal-Wierden vastgesteld. De N35 wordt tussen Nijverdal en Wierden verbreed naar een weg met 2×2 rijstroken en opnieuw ingericht.

In 2019 begin verbreding N35De N35 is een belangrijke verbindingsweg tussen Zwolle/Kampen en Twente waar veel lokaal en regionaal verkeer gebruik van maakt. ‘Met de vaststelling van het voorkeursalternatief zetten we een mooie stap voor een betere bereikbaarheid van de twee economische belangrijke regio’s in Overijssel. We zorgen ervoor dat het verkeer vlotter en veiliger kan doorstromen en maken het wegennetwerk robuuster.’

Het voorkeursalternatief is in nauw overleg met de provincie Overijssel, de regio Twente en de gemeenten Hellendoorn, Wierden en Rijssen-Holten vastgesteld. De voorkeur is tot stand gekomen met behulp van actieve inbreng van omwonenden. De afspraken met de regionale partijen zijn vandaag vastgelegd in een bestuursovereenkomst. Het beschikbare budget bedraagt 121,5 miljoen euro, het Rijk draagt 50 miljoen euro bij, de regionale  partijen 71,5 miljoen euro. Het streven is om in 2019 te starten met de werkzaamheden. (Bron: Ministerie I&M)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief