Begin HBO-minor Douanezaken aan Fontys Hogeschool Venlo

909

startminor2

VENLO – Fontys Hogeschool in Venlo heeft dinsdag officieel de HBO-minor op het gebied van douanezaken geopend. Een douanehond op zoek naar tabak vond de kubussen waarmee de sprekers van die middag de opening vierden.

HBO-minorVoor de minor Customs Management in International Business hebben zich veertien studenten aangemeld. De minor is een initiatief van het KennisDC Logistiek Limburg en werd samen met Fontys Hogescholen, de Belastingdienst, Erasmus Universiteit Rotterdam, TU Delft, TLN, FENEX en EVO ontwikkeld.

Goede carrièrekansen

De minor, die vanwege het internationale karakter in het Engels wordt gegeven, kent drie pilaren. De eerste is customs & trade legislation (recht), de tweede supply chain management. Dit bestaat uit financiële administratie, logistiek en bedrijfskunde. De laatste is informatiesystemen. De twintig weken durende minor eindigt met een project van vijf weken. De student krijgt na het voltooien van de minor dertig credits.

De studenten die zich hebben aangemeld komen overigens niet allemaal uit de logistiek. ‘Er zij ook studenten die fiscale of IT-studies doen’, vertelt junior adviseur Michiel Kuijer van KennisDC Logistiek Limburg. ‘Want douane is toch echt een vak apart. Er zijn nog maar weinig opgeleide specialisten op dit gebeid en de vergrijzing slaat toe in dit vakgebied. Bedrijven zijn dus blij dat we studenten klaarstomen voor dit vak, waarin goede carrièrekansen zijn.’

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief