Begin bochtaanpassing Gouwe

692

De provincie Zuid-Holland begint 10 november met de voorbereidende werkzaamheden voor de bochtaanpassing op de Gouwe. Ook krijgen de oevers vanaf de steekhaven langs de Oude Rijn tot aan de hefbrug Gouwesluis een opknapbeurt.

Begin bochtaanpassing GouweUit eerdere inspectie van de provincie bleek dat de oevers bij de Gouwsluissebuurt en Gouwekade niet meer voldoen aan de veiligheids- en kwaliteitseisen. De oeverconstructies zijn sterk verouderd en worden daarom vervangen. Zo legt de provincie de kade tussen de insteekhaven langs de Oude Rijn en de inham bij de Gouwsluisseweg 5, circa 5 meter landinwaarts. Door deze bochtaanpassing verbetert het zicht en de doorvaart voor het scheepvaartverkeer. De inham bij Gouwesluisseweg 5 wordt dichtgemaakt. Ook krijgen de damwanden aan beide zijden van de Gouwe een nieuwe afwerking. Kabels en leidingen worden zo nodig verlegd.

Definitieve planning

Naar verwachting starten de voorbereidende werkzaamheden op maandag 10 november met het aanbrengen van een zinker. Een zinker is een leiding die de Gouwe ondergronds kruist. De definitieve planning van de uitvoerende werkzaamheden is nog niet gereed. Tijdens de inloopavond wordt de definitieve planning bekendgemaakt.

Locatie

De provincie Zuid-Holland houdt op dinsdag 28 oktober een inloopavond. Deze vindt plaats in Raadzaal Gemeentehuis, Stadhuisplein 1 in Alphen aan den Rijn. Medewerkers van de provincie beantwoorden tussen 19.00 en 21.00 uur vragen. De bijeenkomst heeft een informeel karakter zonder vast programma. U hoeft zich dan ook niet vooraf aan te melden. (Bron: Provincie Zuid-Holland)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief