Bedrijven geven 1,5 miljoen voor anti-piraterij-project Somalië

756

De Joint Shipping Initiative – bestaande uit Shell, BP, Maersk, Stena en de Japanse rederijen NYK, MOL en “K” Line – geven 1,5 miljoen dollar aan United Nations Development Programme (UNDP) project om het leven van Somaliërs en de veiligheid van zeevarenden te verbeteren.

Het geld is bedoeld om de Somaliërs alternatieve middelen van bestaan te geven en zodoende de piraterij te verminderen voor de kust van Oost-Afrika. Dat gebeurt door middel van lokale economische ontwikkeling, het scheppen van werkgelegenheid, opleiding en ontwikkeling van het bedrijfsleven en subsidies aan de wal in een van de armste landen ter wereld.’

Bedrijven geven 1,5 miljoen voor anti-piraterij-project SomaliëAlternatief

Somalië heeft een van ’s werelds hoogste percentages van jeugdwerkloosheid. Bijna 67% van de jongeren werkloos. Een gebrek aan banen en kansen voor jongeren helpt Somalische piraten leiders om rekruten aan te trekken voor de aanvallen op de koopvaardij. Dat kost de internationale gemeenschap miljarden dollars per jaar.

Volgens Grahaeme Henderson, vice president van Shell Shipping & Maritime, is de ontwikkeling van projecten die een alternatief levensonderhoud verstrekken aan aspirant-piraten van groot belang voor een oplossing op lange termijn om piraterij,” Dr Grahaeme Henderson, Vice President van Shell Shipping & Maritiem, gezegd. “Wij  uit te bannen. ‘Wij zijn zeer aangemoedigd door de vooruitgang tot nu toe en kijken uit naar de positieve resultaten van deze nieuwe fase van het werk.’

Marktgebouw

Met de eerste donatie van een miljoen dollar van de Joint Shipping Initiative werd het marktgebouw in Adado – een stad in Centraal-Somalië – uitgebreid. Dat zorgde voor honderden banen voor retailers en betere verkoopmogelijkheden voor de boeren. Het  verbeterde ook de vitale infrastructuur, waaronder het bouwen van een weg naar het geïsoleerde Hafun schiereiland. Een project dat honderden tijdelijke banen genereerde. De weg helpt ook meer kansen te creëren voor de handel en het bedrijfsleven en het verhogen van de toegang tot gemeenschappen in de Hafun schiereiland.

Daarnaast zijn elders trainingen in vaardigheden zoals computers, sanitair, bouw en kleding maken opgezet om jonge Somaliërs aan het werk te helpen. Ook werden kleine subsidies verstrekt voor het opzetten van bedrijven. (Bron: Shell)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief