BBU: ‘Duitse overheid moet vrije doorgang vaarwegen garanderen’

644

BBU roept op tot kalmte in verhitte blokkadedreiging BelgiëVoorzitter Roland Kortenhorst van de BinnenvaartBrancheUnie (BBU) vraagt het Nederlandse ministerie om interventie in de stakingen in Duitsland. ‘De binnenvaart en onze klanten worden ernstig gedupeerd door de stakingen waarin sluisbedienaars in heel Duitsland het werk hebben neergelegd’, aldus Kortenhorst.

De stakingen zijn georganiseerd door de vakbond Ver.di, die een conflict heeft met de Duitse overheid over de lonen en een vergaande reorganisatie bij de Wasser- und Schiffahrtsverwaltung (WSV).

‘Hoewel wij begrip hebben voor de eisen van de stakers, menen wij dat zij hun acties op de verkeerde doelgroep richten’, zegt Kortenhorst, die het Nederlandse ministerie heeft benaderd om aan de Duitse ambtgenoten te vragen een oplossing te bespoedigen zodat de binnenvaart haar imago van betrouwbaar dienstverlener weer kan waarmaken. Kortenhorst is zich bewust van de onmogelijkheden die er liggen om zich als buitenlandse organisatie in een dergelijk conflict te mengen, maar hij ziet een taak voor de Duitse overheid om de vrije doorgang van de vaarwegen te garanderen. ‘Uiteindelijk zijn de sluisbedienaars er ook niet bij gebaat als de dienstverlening door de binnenvaart niet optimaal is’.