Bananen in containers van Ecuador naar Antwerpen

534

De Ecuadoriaanse Noboa Group gaat bananen van het merk Bonita in Guayaquil niet meer op traditionele koelschepen laden, maar op containerschepen. De fruitproducent koos voor rederij MSC die voor dit contract het Europese vaarschema wijzigde, waarbij Antwerpen de eerste loshaven werd.

De eerste lading bananen van Bonita kwam deze week in Antwerpen aan. Op 18 mei gingen de eerste reefercontainers met bananen in Guayaquil Bananen in containers van Ecuador naar Antwerpenaan boord van het containerschip Vaishnavi R. (4.112 TEU) dat maar 1.300 koelcontainers van stroom kan voorzien.

Op binnenschip

Na de eerste verscheping ontvangt de haven Antwerpen vanaf nu wekelijks gemiddeld zo’n 260 reefercontainers van veertig voet. Onmiddellijk na aankomst worden de containers met bananen op de MSC Home Terminal rechtstreeks van het zee- op een binnenschip geladen voor een snelle transfer naar de koelmagazijnen van Belgian New Fruit Wharf aan het Leopolddok, die in dit geval voor de douane-afhandeling een extended gateway van de containerterminal wordt.

Vorig jaar was de trafiek met reeferschepen in Antwerpen goed voor 1,3 miljoen ton en bedroeg het aantal behandelde koelcontainers 480.000 TEU. (Bron: Haven Antwerpen)

Meer nieuws over de haven van Antwerpen:
Nieuwe containerdiensten per binnenschip naar Antwerpen
Havenbedrijf Antwerpen koopt gronden General Motors
Winst Havenbedrijf Antwerpen keldert ruim zestig procent

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief