BAM ontwerpt en bouwt LNG-terminal in Jordanië

825

BAM International gaat een Liquefied Natural Gas (LNG) terminal bouwen in Jordanië. De contractsom bedraagt circa 47 miljoen euro.

BAM kreeg opdracht van Aqaba Development Corporation (ADC) voor het ontwerp en de bouw van Aqaba New Liquefied Natural Gas (LNG) terminal. Deze terminal komt achttien kilometer ten zuiden van Aqaba.

Energy Ports
Het project omvat het ontwerp en de bouw van een LNG-steiger met afmeerfaciliteit, alsmede alle installatietechnische, engineering- en leidingwerkzaamheden. BAM International realiseert het project BAM ontwerpt en bouwt LNG-terminal in Jordaniësamen met de lokale partner MAG Engineering & Contracting in een periode van vijftien maanden. Het bouwkundig ontwerp wordt verzorgd door het waterbouwkundig ingenieursbureau van BAM.

De LNG-terminal maakt deel uit van de plannen van ADC voor Aqaba ’s Energy Ports. In opdracht van de Jordaanse overheid ontwikkelt ADC de brandstofoverslagfaciliteiten om de energieproductie te garanderen door een constante toevoer van brandstoffen, zoals olie, LNG en LPG.

Containerterminal
BAM heeft onlangs de uitbreiding van Aqaba Container Terminal (voor APMT en ADC), net ten noorden van de nieuwe LNG-terminal, voltooid. Deze terminal vormt een belangrijke stap in de verdere economische belangrijke ontwikkeling van Jordanië. Verder zuidelijk bouwt BAM momenteel de kademuur (gereed begin 2014) voor het Aqaba New Port-project, waarmee – in lijn met het economisch masterplan van het land – een tweede haven tot stand komt.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter