Bakker & Schilder neemt Bloemendaal over

1210

Bakker & Schilder uit ’t Zand heeft met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2013 Bloemendaal Transport in Andijk overgenomen. De overname heeft geen gevolgen voor het personeel. Met de vername worden volgens beide partijen wel de marktposities van beide bederijven verstevigd en kan nog efficiënter worden gepland.

Bakker & Schilder neemt Bloemendaal overBakker & Schilder neemt Bloemendaal Transport over, maar dat wil niet zeggen dat de naam Bloemendaal verdwijnt. De naam blijft vooralsnog voorlopig op de auto’s blijven staan. Met de samenvoeging ontstaat echter wel in één keer een bedrijf dat met meer dan vijftig wagens opereert. Bakker & Schilder verstevigt hiermee onder meer haar positie in het bloembollentransport.

Beide bedrijven worden gekenmerkt door een lange historie die enkele generaties teruggaat. In vele tientallen jaren is een grote expertise en marktkennis opgebouwd met betrekking tot vervoer, met name van agrarische producten. De bedrijven vullen elkaar uitstekend aan in expertise en in volume buiten de seizoenen om, waardoor de overname voor het personeelsbestand geen gevolgen heeft. Beide ondernemingen blijven vanuit hun huidige vestigingsplaatsen opereren. De synergie in het samenvoegen van transportstromen binnen de bedrijven is groot, waardoor de efficiency sterk verbetert en kosten worden gereduceerd. Bakker & Schilder ziet in de nieuwe vorm een belangrijke rol weggelegd in de ketenregie van de bloembollenlogistiek.

Bloemendaal Transport is een gerenommeerd bloembollentransporteur. Het bedrijf werkt met 26 voertuigen (grotendeels isotherm). Naast transporten vanuit voornamelijk West-Friesland en de Noord-Oost-Polder naar de bekende bloembollenstreken, richt Bloemendaal zich op transporten naar Duitsland, Polen en Oostenrijk. Hierbij gaat het veelal om agri-business gerelateerde producten, die geleverd worden bij tuincentra, bouwmarkten en supermarkten. Leveringen worden veelal gedaan met laad/losklep.

Bakker & Schilder houdt zich buiten bloembollentransport bezig met grofmazige distributie voor de retailindustrie en postdistributie. Het bedrijf werkt vanuit drie locaties, ’t Zand (NH), Waspik (NB) en Apeldoorn (GL). Het bedrijf beschikt over het Keurmerk Transport & Logistiek ter borging van kwaliteit en heeft een Lean & Green Award ten aanzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen.