Bakker Logistiek neemt transport European Food Transport over

523

Bakker Logistiek Groep uit Zeewolde neemt zeventig procent van alle transportactiviteiten van het Belgische European Food Transport (EFT) over. Met ruim 75 medewerkers en een wagenpark van 50 vrachtwagens is EFT een belangrijke speler binnen de logistieke sector in België.

Met de acquisitie van EFT breidt Bakker Logistiek haar activiteiten verder uit in België, dit na een eerdere overname dit jaar van S.M.I.W., een logistieke operatie in Milmort. EFT is Bakker Logistiek neemt transportactiviteiten European Food Transport over.reeds vele jaren een partner van Bakker Logistiek waarmee wordt samengewerkt binnen de Benelux. De directie van EFT en het grootste deel van het personeel gaat mee over, derhalve blijft de continuïteit van de dienstverlening aan de klanten garandeerd.

UNIVEG
UNIVEG blijft de volledige logistieke keten van haar goederen verzorgen voor haar eigen UNIVEG bedrijven (UNIVEG Belgium en Ben Fresh) daar dit deel uitmaakt van de toegevoegde waarde die de UNIVEG-groep aan haar klanten biedt. UNIVEG blijft in de toekomst een voorname klant van EFT, zowel voor internationale transporten alsook voor de nationale distributie vanuit Rumbeke.

UNIVEG levert wereldwijd vers fruit & groenten, bloemen & planten en verse logistieke diensten. In 2012 bedroeg de jaaromzet  3,1 miljard euro, waarvan 2,8 miljard euro met fruit & groenten. UNIVEG heeft een modiale klantenkring in 6 werelddelen, is actief in 26 landen en is sectorleider in Duitsland, België en Nederland, waar het ‘centres of excellence exploiteert.

Het bedrijf heeft een netwerk van 32 servicecentra in Europa en heeft 8.700 hectare productie van fruite en groente in eigen beheer. Het bedrijf werd in 1987 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Sint-Katelijne-Waver, België.

Bakker Logistiek
Bakker Logistiek is één van de grootste logistieke dienstverleners in transport en warehousing van food en aanverwante producten. Dagelijks zet de Bakker Logistiek Groep ruim 525 vrachtwagens in voor meer dan 160 opdrachtgevers op weg naar bestemmingen in heel Europa. Bakker Logistiek heeft circa 1.650 medewerkers, 18 vestigingen en in totaal 260.000 m2 warehousecapaciteit vanuit de vestigingen in Zeewolde, Tilburg, Heerenveen en Baarn. Het hoofdkantoor is gevestigde in Zeewolde (Nederland). (Bron: Bakker Logistiek)

Volg TotaalTrans op Twitter