Baggeren en nieuwe meerpalen voor IJsselhaven in Dieren

404

Rijkswaterstaat begint maandag 16 december met de vernieuwing van de voorzieningen in de IJsselhaven bij de sluis van het Apeldoornskanaal in Dieren. De huidige meerpalen zijn aan vervanging toe. Daarnaast is de havenkom niet voldoende diep om te kunnen afmeren.

Ook gaat RWS baggeren en worden bestaande meerpalen vernieuwd. Na de vernieuwing kunnen binnenvaartschepen weer gebruikmaken van deze ligplaatsen.

Werkzaamheden
De aannemer voert baggerwerkzaamheden volledig vanaf het water uit. De bodem wordt er ongeveer een meter afgegraven. Er komt een schip met een graafmachine om het baggerwerk uit te Baggeren en nieuwe meerpalen voor IJsselhaven in Dierenvoeren. De bagger wordt gestort in een lege bak. Als de bak vol is, wordt deze afgevoerd naar een slibdepot. De baggerwerkzaamheden nemen circa twee weken in beslag. De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen van 07.00 tot maximaal 21.00 uur.

Vervolgens verwijdert de aannemer de bestaande meerpalen, om daarna de negen nieuwe meerpalen met een schip met een grote kraan aan te brengen. Deze werkzaamheden vinden in het eerste kwartaal van 2014 plaats.

Toekomstig gebruik
Na de oplevering van het werk worden de meerpalen vrijgegeven voor de scheepvaart. Binnenvaartschippers kunnen dan gebruik maken van deze ligplaatsen, zodat ze kunnen voldoen aan het rust- en vaartijdenbesluit. (Bron: Koninklijke Schuttevaer/Foto: Beeldbank Rijkswaterstaat/Rens Jacobs)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter