B Logistics bouwt spoornetwerk uit met Rotterdam en Köln Shuttle

884

BRUSSEL – De groep B Logistics voegt twee korte afstand spoorbestemmingen aan haar Europees netwerk toe. Het gaat om spoorverbindingen op vaste tijdstippen en met een op voorhand bekende transittijd tussen België en de economische centra rond Rotterdam en Köln.

B Logistics non-stop van België naar Oostenrijk en SlowakijeNa de lange afstandsverbindingen Swiss, Austria en Slovakia Xpress legt de groep nu connecties in met strategische bestemmingen dichterbij. Door het ontwikkelen van dergelijke internationale verbindingen waar de klanten naar vragen, in combinatie met een geoptimaliseerd en betrouwbaar spooraanbod, zet de onderneming sterk in op commerciële groei.

Rotterdam Shuttle

De Xpedys Rotterdam Shuttle brengt 5 keer per week conventionele en intermodale ladingen heen en terug tussen België en Rotterdam. B Logistics verzekert de tractie (AB) en werkt samen met Locon Benelux voor de eindbediening. Deze verbinding dient voornamelijk om ook de Nederlandse haven en industrie aansluiting te bieden tot het internationale netwerk vanuit België.

Köln Shuttle

De Xpedys Köln Shuttle rijdt elke weekdag conventionele en intermodale ladingen heen en terug tussen België en Köln. B Logistics verzorgt de tractie (AA) en werkt met lokale partners voor de last mile bedieningen. De Köln Shuttle verbindt het Ruhrgebied met de zeehavens van Antwerpen en Rotterdam en het Europese hinterland. Deze snelle en zeer betrouwbare connectie tussen belangrijke economische hubs is er voornamelijk gekomen op vraag van klanten uit de chemische industrie.
Voor de commercialisering van de intermodale ladingen, werkt B Logistics samen met intermodaal operator IFB.

Met de klant

Sam Bruynseels, Chief Commercial Officer bij B Logistics: ‘Onze klanten appreciëren de voordelen van de Xpress producten. We zien hun volumes gestaag toenemen. Ze vragen ons bijkomende bestemmingen te ontwikkelen, ook voor de korte afstanden. Tegen het einde van het jaar zouden er nog een vijftal nieuwe bestemmingen moeten bij komen. Met ons Xpress en Shuttle netwerk creëren we in België opnieuw een belangrijk spoorknooppunt dat havens en economische hubs met elkaar verbindt.’

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief