A’werpen breidt bedieningstijd van douane in haven uit

710

De Belgische douane breidt de bedieningstijden in de Antwerpse haven vanaf 1 januari 2014 uit. De verificatiediensten en de controleregie maritiem worden vanaf dan georganiseerd in twee shiften van 6 tot 22 uur. Er wordt ook een permanentiedienst voorzien tijdens de weekends en feestdagen.

‘De beperkte bedieningstijden, voornamelijk op de scansites in de haven, waren in tegenstrijd met de behoeften van een moderne wereldhaven’, zegt Eddy Bruyninckx van het Haven Antwerpen groeit, maar minder containers en schepenGemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen. ‘We willen als haven een efficiënte schakel vormen in de supply chain, een performant werkende douane is een van de randvoorwaarden om die efficiëntie te waarborgen. Deze uitbreiding van de bedieningstijden is een zeer belangrijke stap, maar betekent nog niet het einde van de rit. Zo kijkt de haven van Antwerpen ook vol verwachting uit naar de oprichting van de dienst klantenmanagement die voorzien is in de algemene reorganisatie van de administratie.’

270 mensen
Om de uitgebreide bediening mogelijk te maken, werden dit jaar in totaal 270 mensen geworven voor de shiftregeling. Hiervan komen er 84 in de haven van Antwerpen terecht. In de Antwerpse haven alleen al worden 265 ambtenaren voor de shiftregeling worden ingezet, waaronder 181 vrijwilligers. (Bron: Haven Antwerpen)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter