Automobilisten negeren massaal ‘rood kruis’ na pech vrachtwagen

756

Tientallen automobilisten zorgden dinsdagmiddag voor een gevaarlijke situatie door een rood kruis te negeren op de A16. Na een pechgeval met een vrachtwagen werd daar een rijbaan afgesloten zodat de hulpverleners hun werk veilig konden doen. De bestuurders negeerden het rode kruis en reden met hoge snelheid vlak langs de hulpverleners.

Een vrachtwagen met oplegger raakte rond kwart voor vier in de problemen. Zijn linkervoorband was lek waardoor direct handelen nodig was. Hij Automobilisten negeren massaal 'rood kruis' na pech vrachtwagenreed zijn vrachtwagen naar de vluchtstrook. Gezien de omvang van het voertuig was het niet mogelijk om alle vervangwerkzaamheden veilig uit te voeren op de vluchtstrook. Om toch de veiligheid van alle betrokken te waarborgen en het verkeer zo kort mogelijk te ontregelen werd het rode kruis boven de rijbaan geactiveerd. De meeste automobilisten snapten de noodzaak van het kruis en kozen de linkerbaan. Een aantal bestuurders deed dat niet wat een levensgevaarlijke situatie opleverde voor agenten en monteurs

Politieagenten stelden zich zichtbaar op naast het voertuig om zo alsnog voor een veiliger situatie te zorgen. Vijftig bestuurders zijn bekeurd voor het negeren van het rode kruis. Een bedrag van 230 euro. (Bron: Politie)

Bekijk alle foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek in het Oranjealbum

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief