Automobilist onder invloed rijdt tegen vrachtwagen en rijdt door

720

Een onder invloed van alcohol zijnde automobilist (37) is zaterdagavond rond half negen op de A28 ter hoogte van Rouveen in de richting Zwolle achter op een vrachtwagen gereden. De automobilist reed in eerste instantie door na de aanrijding.

Uiteindelijk stopte hij om hulp in te schakelen voor zijn vrouw die bij de bosting aan haar hoofd gewond raakte. Zij werd uit voorzorg Politieautogestabiliseerd uit de auto gehaald. Hiervoor moest de brandweer de middenstijl uit de auto knippen. De vrouw werd naar de Isalakliniek in Zwolle overgebracht waar zij aan haar verwonding is behandeld.

De bestuurder van de vrachtauto, een 47-jarige man uit Letland, had zelf kort na de aanrijding contact opgenomen met de politie. Hij bleek door de aanrijding ook een aantal plastic zakken en spanbanden te hebben verloren die hierdoor over een deel van de A28 verspreid lag. Dit leverde een gevaarlijke situatie op. Een deel van de rijbanen is hierdoor korte tijd afgekruist totdat de rommel door agenten was verwijderd.

De bestuurder van de auto, de man uit Heerenveen, bleek onder invloed van alcohol (535 ug/l). Hij krijgt proces-verbaal. (Bron: Politie)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter