Autoloze zondag in Brussel op 22 september

473

Brussel houdt zondag 22 september de jaarlijkse Autoloze zondag. Van negen in de ochtend zeven uur in de avond is het hele Brusselse Gewest gesloten voor auto’s. Enkel hulpdiensten, voertuigen van openbaar nut en personen in het bezit van een doorgangsbewijs mogen rijden in de zones die voor het autoverkeer verboden zijn.

Autoloze zondag in Brussel op 22 septemberHet hele grondgebied van het Brussels Gewest is van 9 tot 19 uur autovrij. Het gaat dus om de 19 Brusselse gemeenten, waaronder de Stad Brussel. Alle voertuigen met een motor (ook lpg, elektrische voertuigen met 2, 3 of 4 wielen) mogen dan niet rijden in Brussel. Fietsen met elektrische aandrijving mogen wel rijden. Het openbaar vervoer van de MIVB en De Lijn is die dag gratis in heel Brussel.

Welke wegen zijn open
De ring van Brussel is open voor het verkeer. Enkel de afritten naar het grondgebied van het Brussels Gewest zijn afgesloten.

Op het grondgebied van de Stad Brussel (Brussel-centrum, Laken, Haren, Neder-Over-Heembeek) zijn enkele assen uitzonderlijk open voor het verkeer tijdens de Autoloze zondag:
– Romeinsesteenweg
– Gallische Oprit
– Tyraslaan
– Saint-Landrydreef
– Béjarlaan
– Antoon Van Osslaan
– Vilvoordsesteenweg (tussen de grens van het Brussels Gewest en de Budabrug)
– Vaartdijk
– Budasteenweg
– Dobbelenbergstraat
– Bruelstraat
– Hamweg
– Witloofstraat
– Raketstraat (tussen de grens van het Brussels Gewest en de ingang van de Koning Albert I-kazerne)
– Leopold III-laan (tussen de grens van het Brussels Gewest en de ingang van de NAVO, voor het verkeer dat Brussel verlaat)
– Bourgetlaan (tussen de grens van het Brussels Gewest en de ingang van de NAVO)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter