ATB Group genomineerd voor FD Gazellen Award

807

ENSCHEDE/RIJSSEN – De ATB Group is wederom genomineerd voor de FD Gazellen Award en dingt bovendien mee naar een High Growth Award 2015. Het Twentse logistieke bedrijf bestaat uit BTA International uit Enschede en in Rijssen zijn TTS Quality Logistics en TransUrgent gevestigd.

btaIn de periode 2012 – 2014 werd de omzet meer dan verdubbeld. Totaal bedroeg de groei 124% in 3 jaar tijd. ‘Erg trots, met name op het fantastische team van mensen die dit hebben mogelijk gemaakt’, aldus Edwin Asveld (31), directeur/eigenaar van de ATB Group.

Onstuimige groei
De omzetverhoging heeft mede te maken gehad met de overname van TTS Quality Logistics in 2013. Echter zijn de bedrijven ook autonoom hard gegroeid. Hiervoor werden de werkmaatschappijen afgelopen jaar al beloond met een nominatie voor de FD Gazellen voor BTA International en de High Growth Award voor TTS. Het is al bekend dat de ATB Group zich dit jaar  bij de top 3 groeiers van Overijssel mag rekenen. Een bijzondere prestatie voor een bedrijf in de logistieke sector. Een sector waar het de afgelopen jaren niet eenvoudig is geweest.

Verklaring voor succes
‘We hebben al een aantal keren mee gedaan, maar hopen dat we nu een keer de gouden Gazellen in ontvangst mogen nemen’, zegt Edwin Asveld met een glimlach. ‘Het gaat niet eens zozeer om de gerealiseerde groei, maar ik vind het fantastisch wat je kunt bereiken als je met een groep mensen werkt die net zo enthousiast is als ikzelf. Een nominatie als deze is dan de kroon op het werk.’ Asveld noemt het personeel dan ook de drijvende kracht achter de omzetgroei.

Dit jaar is er nog een business unit bijgekomen welke zich volledig toelegt op internationaal koerierswerk en sneltransport. ‘TransUrgent is ontstaan doordat de heren van de transportplanning met dit idee kwamen. Dat vind ik mooi, het team denkt zelf actief mee over de toekomst en als het een goed idee is, gaan we ermee aan het werk.’

De toekomst
Ondanks dat TTS in Rijssen flink wat hinder heeft ondervonden van de Rusland crisis, hebben ze toch een flinke groei kunnen doormaken. TTS legt zich onder andere toe op transport van en naar Oost Europa, Rusland, Turkije en de Centraal Aziatische staten. Verkoopdirecteur Johan Roelofsen: ‘Hoewel het niet altijd makkelijk is geweest de afgelopen jaren hebben we onze volumes toch zien groeien naar Oost Europa, met name Turkije is sterk groeiende.’ Naast de Transport afdeling is Warehousing een belangrijke tak in Rijssen. Ook daar ziet het bedrijf volop groeikansen. Afgelopen zomer werd de warehouse capaciteit uitgebreid met 20% tot bijna 24.000 m2 vloeroppervlak. Verder beschikken ze in Rijssen nog over een Customs afdeling die allerlei douane- en exportdocumenten opmaken. BTA International is volledig gespecialiseerd in transport van en naar Spanje en Portugal. Ook die markt is na jaren van krimp weer groeiende.