ASV: ‘Iedereen kan havengeldvrij liggen in haven van Terneuzen’

780

Ook binnenvaartschepen zonder de vlag van KSV of BLN in de mast kunnen volgens de Algemeene Schippers Vereeniging (ASV) met kerst en oud- en nieuw havengeldvrij liggen in Terneuzen.

ASV: ‘Iedereen kan havengeldvrij liggen in Zeeland’Koninklijke Schuttevaer meldde onlangs dat de afdeling Terneuzen een akkoord had bereikt met Zeeland Seaports. Indien de schippers een vlag van KSV of BLN in de mast zouden hangen hoefde binnenschippers vanaf 20 december 15.00 uur tot en met 2 januari 9.00 uur in Terneuzen geen havengeld te betalen.

‘Niet netjes’
‘Wat een vreemde manier om leden te werven’, meldt spitsenschipepr David Twigt. ‘Een ASV denktanklid heeft het nagevraagd bij Zeeland Seaports. Daaruit blijkt dat iedereen er gedurende die periode havengeldvrij mag liggen. Zacht uitgedrukt: ‘Niet netjes hoor om zo zieltjes te winnen.’

‘Gelijk aan voorgaande jaren’
De adviseur Nautische Zaken van Zeeland Seaports meldt dat de havengeldvrij periode voor dit jaar is van vrijdag 20 december 15.00 uur tot donderdag 2 januari 09.00 uur. ‘Gelijk voorgaande jaren is de havengeld vrijstelling alleen van toepassing op de plaatsen waar ook de weekend regeling geldt, Algemene Voorwaarden Zeeland Seaports artikel 21.1 onder h. Dat zijn dus de ligplaatsen Zijkanaal A, Beurtvaartkade en Zijkanaal H. En alleen voor schepen die niet laden en lossen. Dit in tegenstelling tot de melding bij KSV.’ (Bron: ASV)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter