ASML winnaar Nederlandse Logistiek Prijs 2013

599

ASML is winnaar van de Nederlandse Logistiek Prijs 2013. De jury heeft ASML donderdagavond in het warehouse van Electrolux tot winnaar gekozen omdat zij zich als ‘een ware leider’ over de supply chain toont.

De vereniging Logistiek management (vLm) beloont elk jaar uitzonderlijke prestaties in het vakgebied logistiek. De winnaar krijgt de prijs voor een duidelijk innovatief project of proces dat aantoonbaar succesvol is uitgevoerd. vLm wil met deze award de innovatie en professionalisering van de logistiek in Nederland stimuleren.

ASML winnaar Nederlandse Logistiek Prijs 2013Marktomstandigheden
ASML is volgens de jury de afgelopen jaren in staat geweest de supply chain zodanig in te richten en aan te sturen dat deze zich tijdig en effectief kan aanpassen aan sterk cyclische markomstandigheden. ASML maakt snelle technologische innovaties door in de ontwikkeling van nieuwe machines voor de halfgeleiderindustrie.

De aanpak van ASML kenmerkt zich volgens de jury door een aanpak op alle fronten. Niet alleen in het supply chain netwerk, maar ook in de ketenprocessen, in de planning en besturing, in de toepassing van ICT, met de mensen in de ketenorganisatie en, niet in de laatste plaats, door leiderschap in de supply chain.

Voorbeeld
Hoewel de hele logistieke operatie indrukwekkend is, ziet de jury drie innovaties die een voorbeeldfunctie voor andere bedrijven vervullen: concurrent engineering, leiderschap in de supply chain en de after sales service.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter