Arjan Nieuwenhuizen directeur Scheepvaart, Transport & Logistiek Nova College

763

Arjan Nieuwenhuizen is benoemd tot directeur van de opleidingen Scheepvaart, Transport & Logistiek van ROC Nova College. Hij volgt vanaf 1 maart Jan Wieger Hof op, die de functie van directeur Bedrijfsvoering op het Nova College gaat vervullen. Arjan Nieuwenhuizen is in de maritieme sector bekend als manager Bedrijfsscholing Maritieme Academie bij het Nova College.

arjanAls opleidingsmanager van de unit Scheepvaart, Transport & Logistiek was Arjan Nieuwenhuizen de laatste zes jaar verantwoordelijk voor het onderwijsproces, de onderwijsvernieuwing, financiën en contacten met branchepartijen. Dertien jaar geleden begon Nieuwenhuizen met bedrijfsscholing onder de naam Maritieme Academie, die onder zijn leiding is gegroeid tot betrouwbare scholingspartner voor de scheepvaart. Oorspronkelijk begonnen als stuurman in de grote handelsvaart spreekt Nieuwenhuizen de taal van de maritieme sector en weet hij wat de praktijk vraagt van goed geschoold personeel.

Op het Nova College volgen 950 mbo studenten een opleiding voor de zeevaart, binnenvaart, transport & logistiek en operationele techniek. Ruim 3500 cursisten volgen er jaarlijks bedrijfsopleidingen in deze sector. Nova College biedt onder de vlag van de Maritieme Academie in IJmuiden en Harlingen vmbo en mbo voor de Zeevaart, Rijn- en Binnenvaart en een breed aanbod aan nascholingen voor deze sector. De opleidingen geven een drempelloze aansluiting op het hbo voor scheepvaart in Amsterdam.