Arie Kooiman overlijdt

764

Oud-directeur Arie Kooiman van De Kooiman Groep is donderdag plotseling op 69-jarige leeftijd overleden. Dat melden commissaris Nico Kooiman en de directieleden Wim en Rinus Kooiman.

Arie Kooiman overlijdtBij het verlaten van het bedrijf kwam Rinus Arie’s vrouw Tally tegen, die ongerust was, want Arie was nog niet terug van een fietstochtje. De werf was een vast onderdeel van dergelijke tochtjes. Donderdagavond rond 18.30 uur werd Arie gevonden op de werf.

Karrentrekker
Arie Kooiman werkte van zijn 17e tot zijn 61e op de werf. Op 8 januari 1962 is hij bij de werf in dienst getreden als maathelper ijzerwerk. In 1974 werd hij op 29-jarige leeftijd directeur (samen met Nico, destijds 28 jaar) van een bedrijf met 22 medewerkers. ‘Arie was een karrentrekker die ook nog eens met mensen om kon gaan. Mede onder zijn leiding is het bedrijf gestaag gegroeid. In 2004, op 61-jarige leeftijd, nam hij afscheid als directeur en werd commissaris van Gebr. Kooiman Holding. Zijn betrokkenheid was nog altijd groot, waarbij hij vrijwel dagelijks het bedrijf bezocht.’ (Bron: Kooiman Groep)

Volg TotaalTrans op Twitter