Arctic Sunrise mag met veel schade bijna naar Amsterdam

802

Na driekwart jaar aan de ketting in het ijzige Moermansk mag de Arctic Sunrise eindelijk naar huis. Bij een grondige inspectie werd volgens Greenpeace veel, heel véél schade vastgesteld.

Enkele dagen geleden ging een onafhankelijk team aan boord van de Greenpeace-ijsbreker, om de schade te inventariseren. ‘Het is nog onduidelijk of de Arctic Sunrise mag met veel schade bijna naar AmsterdamArctic Sunrise zelf naar Amsterdam kan varen of dat hij moet worden gesleept. Het iconische schip is in zeer slechte staat. Veel van de apparatuur die nodig is om veilig te navigeren en te communiceren, is verdwenen of kapot. Duidelijk is wel dat het schip naar een scheepswerf in Amsterdam gaat.’

Klaar voor vertrek

Zodra Kapitein Daniel Rizzotti  kan vertrekken uit de Russische havenstad komt het schip naar Amsterdam. ‘Mijn crew en ik tuigen de komende weken de systemen aan boord weer op, en bereiden het schip voor op een vertrek uit Moermansk. Uiteindelijk is het ons doel om de ijsbreker weer helemaal zeewaardig te krijgen, zodat hij weer deel kan gaan uitmaken van onze wereldwijde milieucampagnes, en dan vooral onze missie om de Noordpool te beschermen.’ (Bron: Greenpeace)

Bekijk alle foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek in het Oranjealbum

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief