Apps loodsen weggebruikers langs Amsterdamse files

476

AMSTERDAM – Vanaf nu kunnen weggebruikers in en rond Amsterdam gratis innovatieve apps downloaden. De apps geven persoonlijke en actuele informatie in de auto. Hierdoor kunnen weggebruikers zelf de meest geschikte route kiezen en op die manier bijdragen aan het bestrijden van de files in de regio Amsterdam.

Beter bereikbaar Amsterdam door proef met slimme appWeggebruikers hebben de keuze uit twee verschillende apps, die van Amsterdam Onderweg en die van Amsterdam Mobiel. De apps maken deel uit van het in car deel van de Praktijkproef Amsterdam. De Praktijkproef Amsterdam test op grote schaal innovatief gebruik van nieuwe technologieën om files te verminderen en bestaat naast het in car gedeelte ook uit een wegkant-spoor.

Slimme apps

De apps helpen weggebruikers die voor hun woon-werk verkeer en zakelijk verkeer regelmatig in de regio Amsterdam zijn. Daarnaast zijn er ook apps voor weggebruikers die gaan naar grote evenementen in de RAI, de Arena of de Ziggodome. De apps van Amsterdam Mobiel en van Amsterdam Onderweg werken ieder op hun eigen manier. Beide apps maken gebruik van verschillende actuele en betrouwbare gegevens die relevant zijn voor de verkeersdrukte. Daarbij gaat het in de eerste plaats om een betere uitwisseling van gegevens tussen de diensten van de apps en de verkeerscentrales van de wegbeheerders. Bovendien houden de apps bij het bepalen van de beste route rekening met verkeersverwachtingen.

Downloaden

Wie aan de proef wil meedoen, kan zich aanmelden bij Amsterdam Onderweg of Amsterdam Mobiel. De apps zijn gratis te downloaden via App Store en de Google Play store. Ook het gebruik van de apps is gratis. (Bronb: RWS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief