App van Transport in Nood moet ‘absurd hoge boetes’ voorkomen

2029

WEESP – Transport In Nood heeft een app gemaakt waarmee vrachtwagenchauffeurs kunnen zien waar transportcontroles plaatsvinden. Legal Control is gratis te downloaden in de verschillende app-stores, een uitgebreide versie kost twintig euro per jaar.

App van Transport in Nood moet absurde boetes voorkomenDe bedoeling is dat vrachtwagenchauffeurs zelf de controles doorgeven. Dat gebeurt door het doorgeven van de locatie met GPS. Bij installatie geeft de App controles weer in een straal van 250 kilometer rondom je locatie, zowel in een lijst als op een kaart. Bij de betaalde versie zijn alle controles zonder afstandsbeperking te zien.

Het gaat in de app alleen om controles van de transportinspectie zoals bijvoorbeeld de Nederlandse ILT en de Duitse BAG. Op deze manier kunnen chauffeurs en transportbedrijven zelf een inschatting maken over het risico dat zij lopen gecontroleerd te worden. Het is een ‘stille’ App die uit zichzelf niets doet om afleiding tijdens het rijden te voorkomen. De App laat enkel de controles in jouw buurt zien d.m.v. GPS. Ook kan een chauffeur zelf snel een melding toevoegen op de plek waar hij of zij gecontroleerd wordt.

Legal Control is gratis te downloaden voor Android en iOS in de officiële App Store.

Lees ook:
Boete van 1.200 euro voor een plasticje om NIWO-vergunning
Boete van 1.800 euro voor rusten in cabine in België direct betalen
‘Boete van 30.000 euro voor rusten in truck is onacceptabel’

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief