APMT bestelt 22 automatische kranen voor Maasvlakte II

650

APM Terminals heeft 22 automatische kranen voor haar nieuwe terminal op Maasvlakte II besteld. Dat brengt het totaal aantal van deze zogenaamde Automated Rail-Mounted Gantry Cranes (ARMG’s) op 48.

APMT bestelde de kranen bij Oostenrijkse kranenbouwer Hans Kuenz in combinatie met ABB uit Zweden. De nieuwe kranen van APMT bestelt 22 automatische kranen voor Maasvlakte IIdertig meter zijn voorzien van een volledig automatische systeem voor het laden en lossen van containers.

Volautomatisch

De containerkranen die de containers van de schepen halen, zetten de containers op één van de 37 elektrische Lift Automated Guid Vehicles (AGV’s). Deze kunnen twee containers tegelijk vervoeren en verplaatsen de containers van de kade naar een rack op het opslagterrein voor containers. Dat gebeurt volautomatisch. Daarvoor hebben de AGV’s een navigatiesysteem aan boord.

De ARMG’s zetten de containers vervolgens automatisch vanuit het rack op een truck, op een trein of op een andere plek op het containeropslagterrein.

November

De nieuwe terminal van APMT op de Maasvlakte II wordt een van de modernste in de wereld. De terminal kan jaarlijks 2,7 miljoen teu verwerken. De opening staat gepland voor november 2014. (Bron: APMT)

Meer over Maasvlakte II:
Eerste overslag op Tweede Maasvlakte is een feit
‘Opening terminals Tweede Maasvlakte wordt sociaal drama’
EVO kritisch over elektronisch voormelden Maasvlakte II

Bekijk de foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief