APM terminals Maasvlakte II meest innovatieve terminal

819

LONDON – APM Terminals nieuwe containerterminal op de Rotterdamse Tweede Maasvlakte heeft tijdens de vierde jaarlijkse Containerisation International Awards bijeenkomst de prijs gewonnen voor de meest innovatieve terminal van 2015.

Koning opent APM TerminalsZijne Majesteit Koning Willem-Alexander opende 24 april de geautomatiseerde containerterminal van APM Terminals aan de Prinses Amaliahaven op Maasvlakte II. De terminal kostte 500 miljoen euro.

Volledig automatisch

APM Terminals laat weten dat dit de eerste volledig geautomatiseerde containerterminal is, waar de kadekranen voor het afhandelen van schepen op afstand worden bestuurd. De terminal is emissievrij en de benodigde elektriciteit wordt opgewekt met behulp van windenergie.

De nieuwe terminal wordt gefaseerd opgeleverd. De eerste gronduitgifte is 86 hectare, met een diepzeekade van 1.000 meter. De kademuur heeft een diepgang tot 20 meter. De capaciteit van de  terminal is circa 2,7 miljoen twintig foots containers. Uiteindelijk zal de terminal 2.800 meter diepzeekade hebben met een capaciteit van circa 4,5 miljoen twintig foots containers. De terminal heeft een directe aansluiting op het spoor van de Betuweroute. (Bron: APMT)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief