APM Terminals Maasvlakte II begint met drie spoordiensten

785

ROTTERDAM – De nieuwe terminal van APM op de Tweede Maasvlakte is begonnen met drie spoordiensten per week. De bedoeling is dat dit in 2015 wordt uitgebreid naar meer dan tien keer per week.

APMT handelt eerste containers op railterminal Maasvlakte 2 afDe nieuwe terminal moet er volgens APM voor gaan zorgen dat de afhandeling van containers via het spoor meer gaat worden dan de vijftien procent wat het nu is. Hiervoor heeft de nieuwe railterminal vier sporen beschikbaar van 750 meter elk. Twee kranen gaan de containers op de railterminal overslaan.

‘Net zo belangrijk’

Behalve de railterminal, omvat de 86 hectare grote APM Terminal een binnenvaartkade van 500 meter en een diepzeekade van een kilometer lang. De terminal krijgt een capaciteit van 2,7 miljoen teu.

Volgens directeur Frank Tazelaar van APM Terminals Maasvlakte II is met de inrichting van de terminal de afhandeling van de containerstromen richting het achterland nu even belangrijk geworden als de containers die van zee binnenkomen. ‘Een efficiënte containerstroom voor alle modaliteiten is van groot belang voor onze klanten.’ (Bron: APMT)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief