APM Terminals bestelt kranen voor Turkse containerterminal

537

APM Terminals heeft bij kranenfabrikant ZPMC containerkranen besteld voor de nieuwe containerterminal in het Turkse Izmir. Met de nieuwe kranen kan de terminal straks schepen van meer dan 10.000 teu ontvangen.

APMT plaatst op de terminal drie kadekranen en tien Gantry (RTG) kranen. Deze zijn in aanbouw bij ZPMC in Shanghai en worden in de zomer van 2015 geleverd. De kranen krijgen een bereik van 22 containers. Om de CO2-uitstoot zoveel mogelijk te beperken, worden de kranen elektrisch uitgevoerd.

APM Terminals bestelt kranen voor Turkse containerterminalNieuwe kansen

Mogens Larsen van APM Terminals Izmir spreekt van een grote verandering in de rol van Izmir in de wereldwijde logistieke keten. ‘Met het bestellen van deze kranen kunnen we straks voor een efficiënte, betrouwbare en veilige overslag van containers in Izmir zorgen. We kunnen straks grotere schepen ontvangen en nieuwe diensten beginnen. We zitten te denken aan directe diensten vanuit Azië en het Midden-Oosten voor schepen groter dan 10.000 teu.’

1,5 miljoen teu

De terminal krijgt een capaciteit van 1,5 miljoen teu. Fase I moet in het tweede halfjaar van 2015 klaar zijn, de hele terminal moet anderhalf later klaar zijn. APMT investeert zo’n 400 miljoen dollar in de nieuwe terminal. (Bron: APMT)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief