APL Phoenix eerste schip op nieuwe terminal Jebel Ali

768

Het containerschip APL Phoenix heeft woensdag als eerste containerschip de nieuwe containerterminal van Jebel Ali in Dubai aangedaan. Sultan Ahmed Bin Sulayem heette als CEO van DP World de Phoenix welkom op de 850 miljoen dollar kostende terminal in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

APL Phoenix eerste containerschip op nieuwe terminal Jebel AliTerminal 3 in de haven van Jebel Ali moet volgend jaar operationeel zijn. Het wordt volgens DP World de modernste containerterminal van de wereld. De terminal voegt nog eens vier miljoen teu toe aan capaciteit aan de haven van Jebel Ali, waarmee het totaal aantal teu dat jaarlijks kan worden verwerkt, op negentien miljoen komt. Ter vergelijk: Rotterdam sloeg in 2013 ongeveer 11,7 miljoen teu over.

ULCS

De nieuwe terminal heeft een diepte van achttien meter en kan tien van de grootste containerschepen in de wereld, de zogenaamde Ultra Large Container Ships (ULCS), tegelijk behandelen. Daarvoor staan op de terminal negentien van de grootste kranen in de wereld. Deze worden allemaal op afstand vanuit de controlekamer bediend. Het personeel bestaat voor het grootste deel uit inwoners van de VAE. DP World wijst erop dat van het personeel een groot deel uit vrouwen bestaat. (Bron: DP World)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief