Apax koopt Wehkamp

777

ZWOLLE – De internationale investeringsmaatschappij Apax neemt webwinkel Wehkamp over. Apax heeft hiervoor overeenstemming bereikt met de huidige aandeelhouders van moederbedrijf RFS Holland Holding. Wehkamp met de komst van Apax sneller innovaties te kunnen uitrollen ‘met een accent op klantbeleving, een breder assortiment en de beste service’.

Wehkamp bouwt grootste distributiecentrum online retailCEO Gert van de Weerdhof is verheugd over de nieuwe mogelijkheden voor RFS: ‘De afgelopen jaren hebben de op groei gerichte investeringen hun vruchten afgeworpen en zijn onze resultaten sterk verbeterd. Door de inbreng van kapitaal en expertise van Apax Partners kunnen we met Wehkamp nóg sneller innovaties uitrollen met een accent op klantbeleving, een breder assortiment en de beste service propositie. Ik ben enthousiast over Apax Partners als een krachtige nieuwe aandeelhouder, die zijn vertrouwen in onze strategie en mensen duidelijk heeft uitgesproken én die waardevolle ervaring met groeibedrijven zoals Tommy Hilfiger, Autotrader en Exact meebrengt.’

Zelfde dag

Wehkamp bezorgt nu 6 dagen per week, waarbij klanten kunnen kiezen op welke dag en binnen welk tijdvenster van drie uur zij hun bestellingen bezorgd willen hebben. De opening van het nieuwe geheel geautomatiseerde distributiecentrum in Zwolle, het grootste in zijn soort ter wereld, zal er vanaf het najaar voor zorgen dat consumenten nog dezelfde dag geleverd kunnen krijgen. Dit geldt voor 95 procent van het assortiment, mede dankzij het feit dat alles op voorraad is. Een bestelling staat straks slechts 30 minuten na de aankoop al gereed voor verzending. Ongeveer 90% van alle Nederlandse huishoudens is klant bij Wehkamp.

Naar verwachting zal de transactie in het derde kwartaal worden afgerond.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief