ANWB waarschuwt voor overvolle wegen in weekeinde

395

Zaterdag 26 juli wordt het zeer druk op wegen naar de populaire vakantiebestemmingen. De grootste drukte wordt (tussen 09.00 en 16.00 uur) verwacht in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. In Nederland concentreert de drukte zich rond een paar grote evenementen.

In Frankrijk staan de meeste files op de wegen naar het zuiden: op de A6 Parijs – Lyon en aansluitend op de A7 tussen Lyon en Orange. Ook loopt het vast op de A10 Parijs – Bordeaux bij de tolstations en op de A9 naar Spanje tussen Orange en Perpignan.

Minder files door gunstig weerDuitsland

In Duitsland wordt het dringen op de wegen in het zuiden zoals de A3 van Würzburg naar Neurenberg, de A5 Frankfurt – Bazel (wegwerkzaamheden) en bij München op de A8 en de A93. Vakantiegangers van en naar Scandinavië moeten rekening houden met veel vertraging op de A7 bij Hamburg.

Drukte Alpengebied

Het grootste knelpunt in de Alpen is de Zwitserse Sint-Gotthardtunnel (A2 Bazel – Chiasso). De wachttijd kan oplopen tot ruim twee uur. In Oostenrijk zijn er twee belangrijke knelpunten. Dat zijn de B179 bij de Fernpas en de A11 Villach – Slovenië, bij de Karawankentunnel. In Noord-Italië ontstaan files op de A22 Brenner – Verona.

Volgend weekend is nog drukker op de Europese wegen want dan is het de eerste van de twee zogenoemde zwarte zaterdagen. (Bron: ANWB)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief