ANWB verzamelt 42.827 handtekeningen tegen Duits tolplan

688

De ANWB gaat zijn petitie tegen de Duitse tolplannen dinsdag in Brussel aanbieden. De nieuwe hoofddirecteur Frits van Bruggen overhandigt de petitie dan aan Europarlementariër Wim van de Camp (CDA). 42.827 mensen hebben de oproep  ondertekend.  

DNHK twijfelt aan logica tolheffing in DuitslandDe Duitse minister van verkeer maakte maandag 7 juli de tolplannen bekend. De tol gaat voor alle wegen gelden. De ANWB ziet na bestudering geen reden om het verzet te stoppen. De ANWB voorspelt dat de invoering van vignetten gevolgen zal gaan hebben voor het aantal bezoeken aan Duitsland vanuit ons land.

Petitie

De ANWB gaf al eerder aan de Duitse tolplannen een onacceptabele inperking van het vrije verkeer in Europa te vinden. ‘Vooral omdat buitenlandse bestuurders meer moeten gaan betalen dan Duitse automobilisten die gecompenseerd zullen worden. Dat de tol alleen voor buitenlanders gaat gelden, staat haaks op de Europese gedachte.’

Er zijn volgens de ANWB verschillende redenen om tegen de invoering van tol te zijn in Duitsland. ‘Voor de een is dat de Europese gedachte niet passeren, voor de ander het gegeven dat via de accijnzen op benzine al afdoende wordt bijgedragen, en weer iemand anders vindt het onrechtvaardig dat Duitsers geen tol in Nederland betalen.’ (Bron: ANWB)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief