ANWB verwacht twee keer langere files in de ochtendspits

407

De ANWB verwacht in verband met de storm die vanaf zondagnacht en maandag over Nederland trekt met 300 kilometer twee keer zo lange files als normaal. Maandagochtend veroorzaken zware windstoten in het hele land voor verkeersoverlast.

Het KNMI heeft code Oranje afgegeven voor de Waddeneilanden, Groningen, Friesland, Noord-Holland, Flevoland, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland, Waddenzee en IJsselmeergebied.

Zware windstoten van 75 tot 100 km/uur zijn volgens het KNMI in het gehele land mogelijk gedurende de hele ochtend en middag. In de tweede helft van de ochtend en de eerste helft van de ANWB verwacht twee keer langere filesmiddag kunnen er in het westen, midden en noorden van het land zeer zware windstoten voorkomen van 100-120 km/uur. In het noordwestelijk kustgebied mogelijk tot 130 km/uur. In de tweede helft van de middag neemt de wind sterk in kracht af.

Grote hinder
Volgens de ANWB is het voor alle verkeersdeelnemers in de spits lastig het stuur recht te houden met de verwachte windsnelheden. Ook afgebroken takken, afgevallen ladingen en andere rondvliegende troep zijn hinderlijk voor het verkeer.

Tijdens de avondspits is de windkracht iets afgenomen en de ANWB verwacht daarom ook niet dat die veel drukker zal zijn dan gebruikelijk. Wel moet het verkeer dan nog steeds alert zijn op flinke windstoten.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter