ANWB pleit voor verbeteringen wegen Amsterdam

366

De ANWB komt met een aantal verbeteringen om het verkeer rond Amsterdam beter door te laten stromen. ‘Geregeld komt door een incident het verkeer ergens rond Amsterdam volledig vast te staan’, schrijft de ANWB. ‘Dan wordt duidelijk dat er geen of weinig mogelijkheden zijn om het verkeer in beweging te houden en over alternatieve routes om te leiden. Reizigers belanden in langdurige files.’

ANWB pleit voor verbeteringen wegen AmsterdamOndanks dat de afgelopen jaren de dagelijkse files op de structurele knelpunten flink zijn afgenomen, blijven de reistijden rond Amsterdam voor zowel het vrachtverkeer als het personenverkeer door incidenten onbetrouwbaar. ‘Dat is een grote bron van irritatie.’

Slim en goedkoop
Om dit op te lossen pleit de ANWB niet voor grote investeringen in nieuwe wegverbindingen. De ANWB denkt met slimme en relatief goedkope ingrepen de situatie rond Amsterdam sterk kan verbeteren. Bijvoorbeeld de aanleg van ontbrekende schakels in het wegennet, opwaarderen van een provinciale weg en aanleg van extra P +R voorzieningen.

Alternatieve routes
Zo pleit de ANWB om bij knooppunt de Hoek de ontbrekende verbinding tussen de A4 en A5 in beide richtingen te maken. Stremmingen op de A9 tussen Raasdorp en Badhoevedorp en stremmingen tussen Schiphol en Amsterdam kunnen dan gemakkelijker worden opgevangen.

N235
Ook een opwaardering van de provinciale weg N235 (Amsterdam – Purmerend) helpt bij stremmingen op de snelwegen aan de noordkant van Amsterdam, verder vraagt de ANWB onderzoek naar de levensvatbaarheid van een veerverbinding tussen Almere en Amsterdam, als alternatief bij stremmingen op de A1. Ook ziet de ANWB mogelijkheden voor de ontwikkelingen van zes P+R Plus plekken waar van de auto kan worden overgestapt op de trein richting stad op plaatsen als Almere Poort, Weesp, Holendrecht en Schiphol-Noord.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter