ANWB: ‘Pas in 2015 verbetering in files rond Rotterdam’

656

Het wegvervoer heeft ook in 2014 nog te maken met hinder door files bij Rotterdam. Volgens de ANWB verbetert de situatie op de wegen rond Rotterdam pas in 2015.

VID: ‘Mogelijk einde aan dalende trend filedruk’Rijkswaterstaat werkt volop aan de verbetering van de infrastructuur. De A15 wordt tussen de Maasvlakte en knooppunt Vaanplein verbreed en het ontbrekende deel van de A4 tussen Delft en Schiedam wordt aangelegd. Pas in 2015 zal de automobilist daar profijt van hebben

Veel hinder
Op de wegen rond Rotterdam had het verkeer het afgelopen jaar veel hinder van files. Het aantal files in de regio Rotterdam is het afgelopen jaar toegenomen met 5 procent. Vooral in de avondspits stond het verkeer vaker stil. De trajecten A15 Brielle – Vaanplein en A20 Kleinpolderplein – Terbregseplein scoren het hoogst in de file top 10. Zowel in de spitsuren als overdag nam de vertraging toe.

Niet alleen in de regio Rotterdam maar ook in het zuiden van het land zag de ANWB de vertraging op de wegen weer toenemen. De werkzaamheden op de A2 bij Maastricht veroorzaken vrijwel dagelijks files. (Bron: ANWB)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter