ANWB inventariseert onveilige provinciale wegen

431

Weggebruikers kunnen vanaf vandaag in de hele maand september onveilige provinciale wegen melden bij de ANWB. In Nederland vallen op dit moment twee doden en vijftig gewonden per dag in het verkeer. Een kwart van de verkeersslachtoffers valt op provinciale wegen.

De ANWB vindt dat dat aantal naar beneden moet. Onveilige provinciale wegen in kaart brengen kan daaraan bijdragen. De ANWB wil de provinciebestuurders met de resultaten van deze publieksactie waardevolle  informatie  geven die helpt om de veiligheid van de wegen te verbeteren.

ANWB inventariseert onveilige provinciale wegenAanpassen

Met behulp van een speciale meetwagen heeft de ANWB de veiligheid van provinciale wegen de afgelopen jaren onderzocht. Daarbij is gekeken naar de inrichting van de wegen. Uit dit onderzoek (EuroRAP genaamd) zijn een aantal provinciale wegen naar voren gekomen die onveilig zijn. Volgens de bond zijn aanpassingen aan de inrichting noodzakelijk om het veiligheidsniveau te verhogen. Te denken valt aan het aanpassen van kruisingen en het afschermen van obstakels zoals bomen langs wegen. Deze wegen staan op provinciale kaartjes in rood aangegeven.
Weggebruikers kunnen aangeven welke van deze onveilige wegen naar hun mening  het eerste zouden moeten worden aangepakt. De ANWB vraagt weggebruikers daarbij ook aan te geven waarom zij dat vinden.

Melden

De ANWB heeft dit voorjaar onderzoeksrapporten over de veiligheid van alle provinciale wegen overhandigd aan vertegenwoordigers van de twaalf provinciebesturen. De bond vraagt nu aan alle weggebruikers om onveilige wegen te melden zodat deze resultaten aan de provincies kunnen worden aangeboden in aanvulling op de onderzoeksrapporten. (Bron: ANWB)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief