ANWB in verzet tegen Maut

889

De Duitse minister van verkeer heeft vandaag de tolplannen bekend gemaakt. De tol gaat voor alle wegen gelden. De ANWB ziet na bestudering geen reden om het verzet te stoppen.

Buitenlanders gaan meer bijdragen dan de Duitsers zelf. De ANWB voorspelt dat de invoering van vignetten, gevolgen zal gaan hebben voor het aantal bezoeken aan Duitsland vanuit ons land.

ANWB in verzet tegen MautPetitie tegen Duitse tol

De ANWB gaf al eerder aan de Duitse tolplannen een onacceptabele inperking van het vrije verkeer in Europa te vinden. Vooral omdat buitenlandse bestuurders meer moeten gaan betalen dan Duitse automobilisten die gecompenseerd zullen worden. Dat de tol alleen voor buitenlanders gaat gelden, staat haaks op elke Europese gedachte.

Er zijn verschillende redenen om tegen de invoering van tol te zijn in Duitsland. Voor de een is dat de Europese gedachte niet passeren, voor de ander het gegeven dat via de accijnzen op benzine al afdoende wordt bijgedragen, en weer iemand anders vindt het onrechtvaardig dat Duitsers geen tol in Nederland betalen.

Europese Commissie

De ANWB geeft Nederlanders via een petitie de mogelijkheid bezwaar te maken tegen de Duitse tolplannen. De petitie wordt aangeboden aan een Nederlander in het Europees Parlement.

De ANWB heeft dit voorjaar samen met de Deense touringclub, de Duitse verkeersminister in een brief gevraagd het plan te schrappen. De ANWB wil dat de Europese Commissie het plan streng gaat toetsen aan de Europese normen. (Bron: ANWB)

Bekijk de foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief