Verkeersveiligheid Groep en ANWB in opleiding Code 95

613

Het ANWB Test- en Trainingscentrum  en de Verkeersveiligheid Groep Nederland gaan vanaf vandaag samenwerken bij het verzorgen van de zogenoemde Code 95 opleidingen. De samenwerking leidt volgens de twee opleidingsinstituten tot schaalvergroting  waardoor het mogelijk is de kwaliteit van de opleiding te waarborgen, zelfs tegen lagere kosten.

De twee partijen geven daarmee een antwoord op de ontwikkelingen rond de Code 95 opleidingen. ‘De kwaliteit van de verplichte nascholing voor chauffeurs staat onder druk. Ruim 150.000 beroepschauffeurs moeten voor het jaar 2016 de Code 95 opleiding ANWB en Verkeersveiligheid Groep Nederland bieden samen Code 95 aanhebben gevolgd. In de zeer versnipperde opleidingsmarkt van Code 95 opleidingen heerst een hevige concurrentie en daarmee prijsdruk. Dat leidt tot verschraling van de kwaliteit van de opleidingen. Met mogelijk negatieve  effecten op de verkeersveiligheid.’

‘Wij willen deze schaalvergroting benutten om met betaalbare opleidingen een positieve bijdrage te leveren aan veilige en duurzame mobiliteit’, aldus Jacco Zijderveld, directeur ANWB Test-& Trainingscentrum en Eric Tolboom directeur van de Verkeersveiligheid Groep Nederland.

50.000 cursisten

Beide opleiders bieden naast het Code 95 basisprogramma het unieke e-Chauffeur  trainings- en informatieplatform aan. Beroepschauffeurs en werkgevers in de vervoersbranche verlagen hiermee volgens TÜV Rheinland de ongevalskans met 22% en besparen tot 8,5 % op brandstofkosten.

Het ANWB Test- en Trainingscentrum heeft een modern rijvaardigheidscentrum in Lelystad. Alle activiteiten die op het centrum plaatsvinden hebben te maken met (duurzame) mobiliteit, het besturen van een voertuig en verkeersveiligheid.
De Verkeersveiligheid Groep Nederland is een kennis- en opleidingsinstituut dat met behulp van training, consulting en online trainingsapplicaties een bijdraagt aan meer verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit. (Bron: ANWB)

Bekijk de foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief