ANWB: ‘A15 moet worden verbreed’

430

Het Gelderse deel van de A15 (Gorinchem – Nijmegen) zit aan het einde van de capaciteit en het is duidelijk dat de personenauto’s en vrachtwagens elkaar onbedoeld in de weg zitten. De enorme hoeveelheid verkeer vraagt volgens de ANWB op de langere termijn een verbreding van de weg.

De ANWB heeft de ervaringen van de gebruikers samengevat en voorstellen geformuleerd ter verbetering van de verkeersveiligheid. Deze zijn besproken met de belangenbehartigers van het vrachtverkeer en onder de ANWB: ‘A15 moet worden verbreed’aandacht gebracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Op korte termijn
Gelet op de verkeersveiligheid kan niet op verbreding gewacht worden en de ANWB stelt voor om op korte termijn matrixborden in te zetten, de op- en afritten te verbeteren, het inhaalverbod uit te breiden en de maximumsnelheid te verlagen voor personenauto’s.
Door op- en afritten te verlengen, opritten te voorzien van doseersystemen en de wegmarkering aan te passen kan plotseling remmen worden voorkomen. Daarnaast pleit de ANWB voor het verkleinen van snelheidsverschillen tussen de verkeersdeelnemers. Dat wordt bereikt  als de maximumsnelheid van de personenauto’s wordt verlaagd in combinatie met een uitbreiding van het inhaalverbod voor vrachtwagens.

De  ANWB hoopt dat de minister in beantwoording van Kamervragen met maatregelen komt om de verkeersveiligheid op de A15 snel te verbeteren.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter