Antwerpen zoekt exploitant LNG bunkerstation voor binnenvaart

717

ANTWERPEN – Het Havenbedrijf Antwerpen is op zoek naar een exploitant voor het nieuw te bouwen LNG bunkerstation voor de binnenvaart. De exploitant krijgt een concessie van vijf jaar en moet tijdens die periode instaan voor het aanbieden van LNG aan de Antwerpse binnenvaart alsook het onderhoud en de promotie van de installatie.

Shell’s Greenstream tanker wint Lloyd's List Global AwardTegen 2016 moeten binnenschepen in de Antwerpse haven de mogelijkheid hebben om LNG te bunkeren aan een vaste installatie.  De mogelijkheid tot truck-to-ship bunkering van LNG bestaat reeds, maar door de inrichting van een bunkerstation wil de Antwerpse haven voorzien in de continue beschikbaarheid van LNG.

De bouw

Het Havenbedrijf Antwerpen is een van de partners in het LNG Masterplan voor Rijn-Main-Donau, een project dat als doel heeft om het gebruik van LNG als brandstof en cargo in de Europese binnenvaart te stimuleren. In het kader van dit Europees project bouwt het Havenbedrijf een LNG bunkerstation voor de binnenvaart, dat gedeeltelijk gesubsidieerd wordt door het TEN-T programma van de Europese Commissie. Na een Europese bekendmaking van de kandidaatstelling eerder dit jaar, zal begin deze maand het bestek voor de bouw van het station aan de geselecteerde kandidaten bezorgd worden.

Uitbating

Geïnteresseerden krijgen de kans om tot 5 januari 2015 hun kandidaturen in te dienen bij het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen. (Bron: Haven Antwerpen)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief