Antwerp Harbour Hotel opent de deuren

676

Het Antwerp Harbour Hotel aan de Noorderlaan werd donderdag, in aanwezigheid van  150 genodigden, feestelijk ingehuldigd. Het hotel, vroeger bekend als het Antwerp Docks Hotel, werd met hulp van de stad Antwerpen en verschillende andere partijen aangekocht ter vervanging van het Zeemanshuis aan de Falconrui. Het is inmiddels het derde gebouw dat een onderkomen biedt aan de talrijke zeelieden die Antwerpen jaarlijks aandoen.

Antwerp Harbour Hotel opent de deurenMarc van Peel, havenschepen en voorzitter van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, was bijzonder opgetogen met de opening van het nieuwe hotel. ‘Antwerpen kent een lange traditie van zorg dragen voor haar zeelieden. Zij zijn van groot belang voor onze haven, en dus voor onze welvaart. Het is dan ook belangrijk dat zij op een aangename en tegelijk financieel laagdrempelige manier in onze haven kunnen verblijven.’
Zeelieden kunnen in dit naar eigentijdse normen gerenoveerde hotel overnachten tegen verlaagde tarieven. Ook particulieren kunnen in het hotel terecht.

Welzijn voor zeelieden
De havenschepen was lovend over alle organisaties die zich inzetten voor het welzijn van zeelui. Zo telt Antwerpen onder andere vier zeemanskerken en verschillende verenigingen die instaan voor medische verzorging, noodverzorging en recreatie. ‘Zeelieden zijn vaak lange tijd weg van huis, familie en vrienden. Daarom proberen we voor hen een thuishaven te zijn. Maar ook onder meer door busvervoer aan te bieden zodat ze hun schip kunnen verlaten en de stad kunnen gaan verkennen. En we bieden hen over het ganse havengebied WIFI aan, zodat zij via internet contact kunnen onderhouden met vrienden en familie.

Antwerp Harbour Hotel
Het Antwerp Harbour Hotel, gelegen ter hoogte van cinemacomplex Metropolis, is een realisatie van de Stad Antwerpen en de vzw Internationaal Zeemanshuis Antwerpen, in samenwerking met het Zorgbedrijf van de Stad, het OCMW Antwerpen, het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, vzw CAS en met de steun van de Internationale Transportfederatie.

Bron: www.portofantwerp.be