Anthem of the Seas naar buiten in Papenburg (+ video’s)

755

PAPENBURG – Het cruiseschip Anthem of the Seas van rederij Royal Caribbean International is zaterdagavond uit de scheepsbouwhal van de Meyer Werft in Papenburg gevaren. De Anthem of the Seas is het zusterschip van het vorig jaar te water gelaten cruiseschip Quantum of the Seas.

Anthem of the Seas naar buiten in Papenburg (+ video)De Anthem of the Seas is 348 meter lang en 41 meter breed en kan 4.180 passagiers meenemen. Het schip heeft zestien dekken met 2.090 kamers. De kosten per bed bedragen volgens de rederij 170.000 euro. Maar daarvoor krijgen de gasten dan ook een virtueel balkon. Verder heeft het schip de grootste sportaccomodatie op zee met botsauto’s, een grote rolschaatsbaan, klimwanden, surfsimulatoren en kabelbanen.

Honderd meter hoog

In eerste instantie zou het schip al zaterdagmiddag naar buiten varen, maar wind en regen gooiden roet in het eten. In de avond sleepten twee slepers het cruiseschip onder grote belangstelling naar buiten. De klus was rond negen uur in de avond geklaard.

Nadat de laatste werkzaamheden aan het schip zijn uitgevoerd, er wordt onder meer op honderd meter boven de waterlijn een glazen koepel geplaatst waarin de gasten een uitzicht van 360 graden hebben, doet het schip als eerste haven Southampton in het Verenigd Koninkrijk aan.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief